"Ботев" стигна до първата си победа за сезона в Първа лига. Пловдивчани се наложиха с 3:2 срещу "Славия" в София в хубав мач.

"Канарчетата" поведоха с два гола на Фернандо Виана през първото полувреме. Домакините съумяха да изравнят, но воденият от Николай Киров отбор отново поведе и този път задържа преднината си до края.

"Ботев" се насочва към важния мач с "Маритимо" от третия предварителен кръг в Лига Европа. В четвъртък пловдивчани приемат португалския си съперник в Бургас.

 Водени от емоцията от разгромната победа с 4:0 срещу "Бейтар", "канарчетата" влязоха добре и в двубоя с белите. В 13-ата минута след хубава атака с по едно докосване топката беше подадена от дясно към Виана, който пред вратата засече за 1:0.

В 40-ата той беше изведен в отлична позиция и удвои. Само три по-късно Владислав Узунов намали с много красив удар.

"Славия" стигна до изравняването в 58-ата минута, когато Иван Минчев стреля от разстояние и след лек рикошет топката стана неспасяема за вратаря.

"Ботев" изпусна да поведе след пропуск на Фелипе Бризола, а по-късно Цветомир Панов улучи гредата. Победният гол за "канарчетата" дойде в 76-ата минута, когато Тодор Неделев центрира, а резервата Лъчезар Балтанов вкара.

В оставащото време "Славия" се постара да изравни, но нямаше успех.

Дневник