25-годишен жител на Нови пазар е задържан в полицейския арест в Шумен за обсебване на мобилен телефон, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Вчера Айдън С. от Нови пазар помолил двама свои познати от село Каспичан да го закарат до Шумен. В града видял младеж със скъп телефон и поискал да му даде да проведе един разговор. 21-годишният М.М. се съгласил, при което Айдън грабнал Айфона и побягнал.

Собственикът на телефона веднага подал сигнал в полицията и с помощта на локализиращия софтуер на устройството установили, че в момента апаратът се намира в заложна къща в Шумен. Когато униформените пристигнали, Айдън все още бил там и договарял сделката.

Арестували го и го отвели в Районното. Там открили, че младият мъж е отговорен и за друг инцидент, по който вече работели полицаи от Нови пазар. Изяснило се, че когато тръгнал с колата на познатите си към Шумен, Айдън накарал шофьора да спре до Рено, паркирано на улица в Каспичан. Там той скочил, извадил нож и нарязал с него четирите гуми на френската кола. След това продължили пътя си към града.

Айдън С. има регистрации за притежание на наркотични вещества, за управление на моторно превозно средство в срок на изтърпяване на наложено административно наказание, измама, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и грабеж. Осъждан е, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ