Сръбският тенисист Новак Джокович ще пропусне всички турнири до края на сезона. Носителят на 12 титли от Големия шлем има контузия на десния лакът.

"Това не е лесно решение за мен, но се опитвам да гледам от положителната страна. Искам да играя професионален тенис още много години", каза Джокович, който в момента е четвърти в света.

За последно Джокович игра в четвъртфинала с Томаш Бердих на "Уимбълдън" на 12 юли, но се оттегли заради травмата. Тогава той обясни, че контузията му е от година и половина.

Информациите бяха, че сърбинът ще пропусне започващия на 28 август US Open, където стана шампион през 2011 и 2015 г. Това ще е първото му отсъствие от турнир от Големия шлем след 51 поредни участия.

Джокович обясни, че всички специалисти, към които се е обърнал, са единодушни, че при тази травма е нужна почивка. "Продължителна пауза от спорта е неизбежна. Ще направя необходимото, за да се възстановя. Лакътят ми е претоварен и постоянно ми създава проблеми при сервиране, а вече и при форхенд ударите", заяви той във "Фейсбук".

Сърбинът добави, че е благодарен за всичко, което е постигнал, и че тялото му има предел. "В началото на кариерата си имах здравословни проблеми, но през годините с много търпение и отдаденост намерих решение. Това е подходът ми към тази ситуация и твърдо вярвам, че ще се завърна по-силен."

Дневник