След тригодишно отсъствие "Ливърпул" отново е в групите на Шампионската лига. Петкратният носител на трофея се разправи с "Хофенхайм" и победи с 4:2 на своя "Анфийлд" амбициозния немски тим. Англичаните продължават към груповата фаза с общ резултат 6:3 от двете срещи.

Тимът на Юрген Клоп можеше да победи с много по-голяма разлика, след като пропусна редица положения. Емре Джан се разписа на два пъти (10-а и 21-а минута), а по един гол добавиха Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Двата гола за "Хофенхайм" реализираха Марк Ут и Сандро Вагнер.

 Двубоят започна вихрено, като положенията пред двете врати буквално се редуваха през няколко секунди. Не бяха минали и три минути, а "Ливърпул" имаше няколко добри шанса да води в резултата. Отлична възможност пропиля и немският тим, но Серж Гнабри беше в засада.

В 10-ата минута червените откриха след точно изпълнение на Емре Джан. Немският национал се разписа след отлично подаване на Садио Мане.

Ранното попадение определено стъписа гостите от Германия, които не показаха нищо от традиционно комбинативния си футбол и агресивната преса, която им носи успех в Бундеслигата. За сметка на това тимът на Юрген Клоп използваше максимално добре високата линия на защитата на "Хофенхайм".

Бързият Мане на няколко пъти беше извеждан зад защитата, но не можа да се разпише. Червените подходиха агресивно и много често поставяха под напрежение немската защита, като триото Мане, Фирмино и Салах се надиграваше един на един срещу тримата бранители на гостите.

В 18-ата минута новото попълнение Салах удвои аванса на домакините след точно изпълнение от няколко метра. Египтянинът направи добавка след удар на Вайналдум.

Ударът беше още по-голям за "Хофенхайм", след като в рамките на точно 143 секунди падна още едно попадение, което сломи съпротивата на немците. Негов автор отново беше Емре Джан.

Халфът реализира след много красива комбинация – Мане изведе Фирмино с пета, той копна топката към Джан и германецът нямаше никакъв проблем да се разпише.

За първи път в кариерата си немският национал реализира два гола в един мач.

До края на първата част "Хофенхайм" върна един гол чрез Марк Ут, който беше точен с диагонален шут в 28-ата минута.

През втората част картината на терена не се промени особено, като не мина много време преди да падне нов гол. Роберто Фирмино също добави името си сред реализаторите, като в 63-ата минута. Бразилецът беше изведен на празна врата от капитана Хендерсън, който се възползва от грешка на Фогт.

След четвъртия гол "Ливърпул" предостави инициативата на германците и се прибра в собствената си половина. "Хофенхайм" започна да разчита на двама централни нападатели и стигна до още един гол десетина минути преди края.

Андрей Крамарич центрира, а Сандро Вагнер се беше пласирал умело между двамата централни защитници на мърсисайдци, като се разписа с глава.

Червените от "Анфийлд" ще играят в групите на Шампионска лига за първи път от 2014 г., когато бяха заедно с "Лудогорец". Тогава обаче мърсисайдци се класираха на трето място и продължиха в Лига Европа.

Дневник