Според становище, изготвено от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране,  стадион „Панайот Волов“ в Шумен трябва да се събори и да се изгради наново, а не да се ремонтира.

То бе показано днес от кмета Любомир Христов при посещението на министъра на младежта и спорта в Шумен Красен Кралев.

В заключението на документа е посочено, че „най-вероятно изграждането на нов стадион ще се окаже по-целесъобразно от ремонта на съществуващия поради това, че основната сграда е строена преди 60 години и не отговаря на съвременните изисквания“.

Кралев бе в града, за да огледа състоянието на спортната база и да инспектира строежа на „Арена Шумен“. Той, заедно с кмета Христов и заместниците му Боян Тодоров и Найден Косев, обиколиха зала „Плиска“, Градския стадион, зала „Младост“ и „Арена Шумен“.

„По отношение на стадиона нищо не мога да кажа. В момента правим игрищата и осветлението на Първа професионална група, стигаме и до Втора. Дай боже футболният отбор на Шумен да намери сериозен спонсор и тогава можем заедно да коментираме какво може да се направи“, каза министър Кралев, като добави, че задължително трябва подкрепа от местната общност.

„Не мога да кажа, че съм очарован от това, което видях. От дълги години не е правено нищо по този въпрос. Надявам се след тази инспекция да планираме с кмета и неговия екип да започнем отнякъде. Няма как да стане наведнъж да се изсипят едни пари и всичко да цъфне отведнъж. Всички райони чакат“, заяви министър Кралев.

Той обеща средства за ремонти следващата година. „Тази година няма да се отделят средства, говорим за следващата година. Ще направим всичко възможно. Не ме карайте да казвам срокове. Видях, огледах, но няма да е сериозно, ако сега кажа цифри“, каза още Кралев.

След „Арена Шумен“ министър Кралев посети района на ІІІ ОУ, където има идея да се направи зала, подобна на тази, която има СУ „Йоан Екзарх Български“. В края на визитата си Кралев проведе среща с представители на спортните клубове в града.

ШУМ.БГ