Община Шумен удвоява парите за ремонт на улиците в града. След като в началото на септември започнаха кърпежи за 720 хил. лв. с ДДС, сега кметството пусна обществена поръчка за още толкова пари.

С тях ще се продължи работата по списъка от 40 най-лоши улици, но ще се включат и други, каза зам.-кметът по строителство Боян Тодоров. „Този списък не е окончателен и постоянно излизат нови и нови проблемни участъци“, заяви Тодоров.

Той обясни, че парите за допълнителните ремонти са дошли от по-добрата събираемост на местните данъци и такси, както и от спестени разходи.

„Ако процедурата мине бързо, няма обжалвания, и времето позволи, се надявам този втори ремонт да започне тази година. Може обаче да се продължи и напролет“, каза Боян Тодоров. Общината дава срок за изпълнение до 150 календарни дни от датата на подписване на договора.

Със същата обществена поръчка, но в отделен лот, се търси изпълнител и на ремонт на отсечки между селата Радко Димитриево – Черноок, Друмево - Овчарово – Васил Друмев. Той е с прогнозна стойност 549 хил. лв. с ДДС, като сумата е целева и идва от държавния бюджет. Ремонтът на тези участъци веднъж вече бе пуснат в обществена поръчка, но тя се провали заради обжалвания.

ШУМ.БГ