„Милан" продължава с колебливите си изяви от началото на сезона и отново изненада неприятно феновете си. Росонерите завършиха наравно 0:0 с АЕК като домакин в Лига Европа. Тимът на Винченцо Монтела доминираше над съперника си, но не успя да го пречупи на "Сан Сиро".

Червено-черните проспаха първото полувреме и освен отменен гол на Кутроне заради засада нямаха други положения. След почивката в герой за АЕК се превърна вратарят Янис Анестис, който направи невероятни спасявания.

Треньорът Монтела даде почивка на някои основни играчи като Борини, Лукас Билия и Кеси, но след почивката увеличи нападателната мощ в търсене на гол. Дори и това не помогна на "росонерите", които след две победи в предходните си мачове с "Аустрия" (Виена) и "Риека", загубиха първи точки.

В подреждането "Милан" има седем точки, а АЕК е с пет, но след две седмици приема италианския тим в Атина. "Риека", който надви "Аустрия" като гост спечели първи точки и вече е трети, докато австрийците са последни с едва една точка.

След края на двубоя играчите на "Милан" бяха изпратени и с освирквания от публиката на "Сан Сиро".

Резултати от Лига Европа

Група А
"Виляреал" - "Славия" (Прага) 2:2

Група В
"Шкендербеу" - "Партизан" 0:0
"Динамо" (Киев) - "Йънг Бойс" 2:2

Група С
"Брага" - "Лудогорец" 0:2
"Хофенхайм" - "Истанбул Башакшехир" 3:1

Група D
"Милан" - АЕК 0:0
"Аустрия" - "Риека" 1:3

Група Е
"Евертън" - "Лион" 1:2
"Аталанта" - "Аполон" (Лимасол) 3:1

Група F
"Шериф" (Тираспол) - "Локомотив" (Москва) 1:1
"Злин" - "Копенхаген" 1:1

Dnevnik.bg