Лудогорец" все още нищо не е направил, предупреди треньорът на разградчани Димитър Димитров след победата над "Брага". Българският тим спечели с 2:0 и постигна първия успех при гостуване в Португалия.

"Победихме един много силен отбор, който до момента нямаше загуба в Лига Европа. Това е заслуга на футболистите, които бяха перфектни и не допуснаха почти никакви грешки. Гледахме как да спрем техните добри страни и да се фокусираме над нашите, което се получи", каза Димитров.

За промяната в тактическата постройка той сподели, че не го прави за първи път, откакто е в "Лудогорец".

"Промених тактиката и срещу "Истанбул", както и в мача с "Хофенхайм". Знаехме точно какво правим и как да противодействаме на двамата им мощни нападатели. Имаше напрежение в тима ни, но единствено заради натрупаната умора. Тактически се справихме на ниво. Отборът ни направи много силен мач. Това е футболът, имахме още шансове. Имаше риск и го знаех, но аз съм човек, който рискува и не се притеснявам. Лесно взех решението да променим схемата", каза специалистът.

Той се надява на нова победа над португалците в началото на ноември, която до доближи "Лудогорец" до излизане от групата.


"Ще се опитаме да спечелим още веднъж срещу "Брага", за да си решим нещата. Искам много повече от отбора си, но не мога да бъда недоволен от видяното. Засега сме водач в групата, но не мога още да кажа, че сме фаворит, защото има много мачове до края", каза Димитров.

Централният защитник Козмин Моци, който реализира първия гол в мача смята, че при победа над "Брага" в Разград, "Лудогорец' ще се класира напред.

"Все още има три мача, но следващият е от голямо значение. Бием ли ги, ще се класираме, но засега битката продължава. Първо трябва да мислим за първенството и Купата, и чак след това за "Брага", каза румънецът.

Не така мисли треньорът на португалския тим Абел Ферейра, който беше много разочарован след първата загуба на "Брага". Според него основна роля за това има и съдията Давиде Маса.

"Мачът беше много щастлив за "Лудогорец" и нещастен за нас. Някои решения на съдиите също ни ощетиха, а за мен е неприемливо да се допускат такива грешки на това ниво. В ситуацията, при която бях изгонен, имаше чиста дузпа за нас", каза треньорът на "Брага".

Все пак той похвали "Лудогорец", определяйки българския отбор като тим, "който не е случаен и има успехи в Европа": "Те умеят да се възползват от всички шансове. Ние доминирахме в началото, но не се получи. Дори и при 0:2 обаче не се отказахме", добави Ферейра.

Dnevnik.bg