Четвъртокласничката Даяна Миленова от СУ ”Панайот Волов” в Каспичан получи поощрителна награда в Националната изложба - конкурс „Аз и детското полицейско управление”. Награждаването се проведе преди дни в София, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Рисунката на Даяна за участие в конкурса е била избрана от преподаватели по изобразително изкуство в ШУ „Епископ Константин Преславски”. В София комисия от специалисти отличила най-добрите тематично, а останалите рисунки са предадени за изложба по пътна безопасност.

„Радвам се, че успяхме да запалим интереса на децата към  полицейската тематика, и с личен пример да направим така, че да бъдат по-близо до полицията", каза младши полицейски инспектор Красимир Миланов, който работи с децата в Каспичан.

Обученията в детските полицейски управления в Шуменска област продължават. Темите, по които ще работят малчуганите и ще усвояват знания и умения са оказване на долекарска помощ, лична защита, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата, добавиха от полицията. 

ШУМ.БГ