Битката в груповата фаза на Шампионската лига навлиза във финалния си етап, след като предстоят мачовете от петия кръг. Общо осем срещи от предпоследния кръг ще се изиграят тази вечер, а най-голяма е интригата в група F, където "Наполи" е застрашен да напусне турнира още в групите.

Лидерът в Серия А приема "Шахтьор" (Донецк) на своя "Сан Паоло" и само задължителна победа ще запази шансовете на тима на Маурицио Сари. "Наполи" е едва трети, със само три точки от четири мача. Пред неаполитанците е "Шахтьор", който се нуждае от равенство, за да продължи напред.

"Нашата работа не е да правим изчисления, а просто да играем футбол, това искам от моите момчета. Искам от тях да дадат всичко от себе си, така дори и да напуснем Шампионската лига няма да съжаляваме, че сме опитали", каза Сари преди двубоя. 

Лидерът в групата "Манчестър сити" е домакин на "Фейенорд", но с 12 точки, "гражданите" са сигурен участник във фазата на дирекните елиминации.

В групата на смъртта, където са "Тотнъм", "Реал" (Мадрид), "Борусия" (Дортмунд) и АПОЕЛ вече интрига почти няма. "Шпорите" си осигуриха участие в следващата фаза като имат 10 точки, а "Реал" е с три по-малко. Европейският клубен шампион е без победа в два поредни мача, но може да се класира напред при успех над аутсайдера АПОЕЛ като гост.

За "Борусия" остава да опита да запише първа победа за сезона в Шампионската лига и да си върне поразклатеното самочувствие.

В днешната програма на Шампионската лига има и българско участие, като "Спартак" (Москва) на Ивелин Попов приема "Марибор". Руският шампион е трети зад "Ливърпул" и "Севиля", но може да се намеси в битката за първите две места.

Преди директния мач между лидерите на "Рамон Санчес Писхуан" червените водят с осем точки, пред "Севиля" със седем и "Спартак" с пет. При равенство в Испания и успех на Попов и компания в Москва, "Спартак" може да излезе на второ място.

В група G се срещат "Бешикташ" – "Порто" и "Монако" срещу "Лайпциг". Двубоят в Истанбул може да класира "черните орли" за фазата на директните елиминации, докато шансовете на "Монако" за второто място ще останат само при задължителен успех над германците.

Дневник