Списание "Форбс" обяви Бионсе за най-високоплатената жена в света на музиката, предаде Асошиейтед прес.
Според изданието певицата е изкарала 105 млн. долара за една година, от юни 2016 г. до юни тази година.

Хитовият й албум Lemonade и световното й и турне й дадоха предимство пред британката Адел и американската й колежка Тейлър Суифт, която току що издаде новия си албум.

Печалбите на Бионсе идват от продажбите на албума й, както и от турнето Formation. Отвъд това тя има модна линия и други бизнеси, допълва "Ройтерс". 

Адел, чийто албум "25" разби рекордите по продажби през есента на 2015 г., и която също направи турне - първото си от 2011 г. насам, се класира на второ място с 69 млн. долара, и то без да има приходи от друг бизнес.

Суифт, която оглави списъка за най-добре платени жени миналата година с цели 170 млн. долара, е спечелила "едва" 44 млн. тази година, но без да е правила турне. Очаква се доходите й отново да скочат с Reputation - най-продаваният албум на 2017 г. засега, и концертите около него.

На четвърто място в списъка на "Форбс" е канадката Селин Дион с 42 млн. долара.

Класацията е изготвена на базата на доходите на звездите от юни 2016 до юни 2017 г. и почива на интервюта с мениджъри, агенти, адвокати и някои от класираните. "Форбс" също ползват данни на Звукозаписната асоциация на Америка и "Нилсен Саундскан".

Дневник