Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан каза, че напускане на Кристиано Роналдо не стои на дневен ред в клуба. Португалският нападател записва най-слабия си сезон, откакто е на "Сантяго Бернабеу" и след само четири отбелязани гола в Ла Лига се заговори усилено, че иска да се върне в "Манчестър юнайтед".

"Не си представям "Реал" без Кристиано. Това е точното място, на което той трябва да бъде", каза Зидан на пресконференция преди двубоя с "Леганес" за Купата на краля.

Според публикации в испанския печат "Реал" иска да привлече Неймар, около когото да се гради новият проект "Галактикос". Едно от условията на бразилеца, който преди това игра за "Барселона", е Роналдо да бъде продаден. 32-годишният нападател има договор с "Реал" до 2021 г.

"Всички в клуба обичат Роналдо и той знае колко е ценен в Мадрид. Достатъчно опитен футболист е, за да се справи с напрежението. Факт е, че сега не се представяме добре напоследък, но всички заедно трябва да излезем от тази ситуация", добави французинът.

"Реал" се намира на 19 точки зад "Барселона", а освен това загуби последните си два домакински мача, което се случва за първи път от осем години на "Бернабеу". Въпреки кризата Зинедин Зидан не мисли за напускане.

Въпреки че Зидан защити Роналдо, легендата на клуба Маноло Санчис не е на това мнение. Славният футболист, спечелил осем титли на Испания и два трофея в Шампионската лига между 1983 и 2001 г., е критичен към португалеца.

"Не виждам защо "Реал" трябва да му увеличава заплатата. Смятам, че ако сезонът се окаже провал, той ще си тръгне. Но това не е проблем, защото от "Реал" си е тръгвал дори Алфредо ди Стефано", каза Маноло.

Дневник