Северна Корея ще има състезатели в четири спорта по време на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. Страната ще бъде представена във фигурното пързаляне, алпийските ски, ски бягането и женския турнир по хокей, заяви председателят на организационния комитет Хий Бьом Лий.

Наскоро Международният олимпийски комитет удължи срока за записване на спортистите от Северна Корея, тъй като се очакваше окончателното решение на страната за участие. Преди ден беше обявено, че Северна и Южна Корея ще имат общ женски отбор в хокея, както и че делегациите им ще излязат заедно под един флаг при откриването на игрите.

Все още остава необявен точният брой на спортистите от Северна Корея. По думите на организаторите МОК ще трябва да го определи.

Фигуристите Риом Тае-Ок и Ким Жу-Сик вече си осигуриха квоти.

Северна Корея ще изпрати общо 550 души в Пьончан. В групата влизат 230 мажоретки за подкрепа на спортистите, 140 артисти и 30 таекуондисти, които ще участват в демонстрация.
Всички те ще пристигнат в Южна Корея на 25 януари. Игрите започват на 9 февруари и поставят началото на азиатския цикъл в домакинствата на олимпийски игри - след това са летните в Токио 2020 и зимните в Пекин 2022.

Дневник