Министърът на туризма Николина Ангелкова е дала интервю пред сп. "Нешънъл джиографик" (National Geographic), в което представя България като страна с дива, непокътната природа и вкусна храна, се разбира от съобщение на нейния пресцентър.

В интервюто тя изразява мнение, че председателството на Съвета на Европейския съюз, което ще продължи до края на юни, дава реален шанс на страната да се представи като уникална туристическа дестинация. "Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най-модерните дигитални възможности, е казала Ангелкова, която подкрепя промяната в плана за управление на националния парк "Пирин" - част от природното наследство на ЮНЕСКО. Тя не е коментирала възможностите конкретно за ски спортове, но е рекламирала потенциала на страната да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф и най-горещия гейзер на континента - този в Сапарева баня.
"Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм", е уверила Ангелкова.
В интервюто е била засегната и темата за развитието на висококачествен туризъм в България, се разбира от прессъобщението. Ангелкова е разказала, че министерството има карта с 30 инвестиционни проекта, които представя на потенциални чужди вложители.

Dnevnik.bg