еубедителното представяне на "Интер" и "Рома" продължи с равенство между двата отбора, което не свърши работа на никой от тях. Най-интересният сблъсък от 21-ия кръг в Серия А завърши 1:1, а това остави и двата тима извън тройката.

"Интер" е без победа вече шест мача, като има две загуби и четири равенства. Последните три двубоя на "нерадзурите" завършиха наравно, а последната победа на тима на Лучано Спалети беше на 3 декември срещу "Киево".

"Рома" също няма победа през 2018 г., като редува загуби и равенства. Джалоросите са с две поражения и две ремита.

"Вълците" от Рим играха по-добре преди почивката и поведоха в 31-ата минута. Това се случи след груба грешка в защитата на "Интер". Вратарят на "Рома" Алисон изрита силно една топка, Давиде Сантон я подцени и това позволи на Стефан Ел Шараави да вкара във вратата на Ханданович.


За първи път този сезон "Интер" се оттегли на почивка като изоставаше на "Сан Сиро".

През втората част "нерадзурите" бяха много по-активни и притиснаха своя съперник. След почивката "Рома" отправи само един удар, но той не беше точен.

За сметка на това "Интер" направи всичко възможно да избегне загубата и четири минути преди края беше възнаграден. Марсело Брозович центрира отляво, а Матиас Весино с глава се разписа във вратата на "Рома".

Лидер в Калчото остава "Наполи", който постигна пета поредна победа. Неаполитанците надиграха "Аталанта" с 1:0 като на "Стадио атлети адзури". Единственото попадение в Бергамо отбеляза Дрийс Мертенс, който отбеляза 10-ия си гол за сезона.

Срещата беше много оспорвана, но по-опитният отбор на "Наполи" успя да измъкне три точки. В статистическо отношение "Аталанта" имаше равни показатели с гостите, но не успя да вкара положенията си.

Мертенс се разписа в 65-ата минута след хубаво подаване на Хосе Мария Кайехон. Испанецът напредна през центъра и изведе белгийския нападател зад гърба на защитата, а той със силен диагонален удар преодоля Етрит Бериша.

Съперникът на "Лудогорец" в 1/16-финалите на Лига Европа "Милан" показа признаци, че излиза от кризата, в която се намира и взе важен успех като гост на "Каляри", който е втори поред за тима на Дженаро Гатузо. В герой за "росонерите" на "Сардиния арена" се превърна котдивоареца Франк Кеси, който отбеляза и двете попадения за успеха с 2:1.

Още в осмата минута домакините от Сардиния излязоха напред в резултата след точно изпълнение на Николо Барела. Той получи пас от Йонита и стреля по диагонала, а Джанлуиджи Донарума не се намеси по най-добрия начин, позволявайки топката да влети в мрежата му.

След ранното попадение "Милан" доминираше на терена, но имаше голям проблем да се справи със сгъстената защита на "Каляри". Шест минути преди почивката "росонерите" получиха дузпа, когато Чепители препъна Никола Калинич в пеналта.

Кеси застана зад топката и хладнокръвно вкара.

Три минути преди почивката отново котдивоарецът беше в прегръдките на своите, когато изведе "Милан" напред. Голът на Кеси изработи Калинич, който хубаво гардира топката и я подаде на съотборника си, който влизаше на скорост.

Второто полувреме се запомни единствено с червените картони на Барела от домакините и Рикардо Родригес от гостите.

Дневник