Лексус" отбеляза с впечатляващ прототип влизането си в сегмента на луксозните кросоувъри преди двадесет години с RX 300. В Детройт компанията показа прототипа "Ел Еф-1 Лимитлес" (LF-1 Limitless), от който нищо чудно да се роди новият флагман сред кросоувърите.
 

Името на автомобила идва от безграничния избор от задвижващи системи, като се започне от бензинов двигател, мине се през хибрид, зареждащ се от контакта хибрид, електромобил и се стигне до електромобил с горивни клетки. Кросоувърът е дълъг 5.01 метра, широк почти два метра и висок 1.60 м. Междуосието е 2.98 м.


Външният дизайн е вдъхновен е самурайските мечове и формите, които заема течният метал. Интериорът пък е подчинен на японската философия "омотенаши", което ще рече еднакво радушно посрещане на всеки, които прекрачи прага на дома ти.
 

Футуристичното работно място на водача се отличава с липса на бутони, като управлението на всички важни функции става с жестове и глас. Возещите се отзад разчитат на мултимедийни екрани с неограничени възможности.
 

"Лексус Ел Еф-1 Лимитлес" разполага с два режима на шофиране, като в единият цялото управление е в ръцете на водача, а при втория той може напълно да се изолира от карането. Навигацията предлага четириизмерна картина.


Свързаността на колата с околния свят позволява с помощта на гласовия асистент да се търсят оптималните маршрути, да се правят резервации в хотели и ресторанти и да се получава информация в реално време за забележителности, покрай които преминава автомобилът.

Дневник