Управляващите не отричат, че в България има корупция, но такава съществувала в Европа и целия свят. Освен това у нас се взимали и мерки - приема се Закон за борба с корупцията и се търси помощ от Германия. Така може да се обобщи позицията на председателя на парламента Цвета Караянчева, която тя изказа по БНТ по повод темата на вота на недоверие към кабинета.

Тя опреди вчерашният дебат като безинтересен, защото не е имало конкретика. "Първите изказвания бяха по темата. После се получи типичен дебат, който няма да доведе до никъде", обобщи наблюденията си председателят на парламента.

Караянчева смята, че ако БСП има реални данни за корупция е трябвало да сезират прокуратурата. Нейното усещане е, че левицата не иска да се включи в борбата срещу корупцията.

Цвета Караянчева повтори и тезата на управляващите, че цялото общество трябва да прояви нетърпимост към проблема. Председателят на парламента не скри, че и във вчерашния дебат, народните представители са използвали език, който не е повод за гордост.

Dnevnik.bg