Фирми от Кърджали, Варна и София подадоха оферти за изграждане на кръговите кръстовища на ул. „Марица“ и автоматизирана поливна система за зелените площи около „Арена Шумен“. За облагородяване на района около многофункционалната зала общината обяви обществена поръчка за 3,514 млн. лв. без ДДС. 

В поръчката участват: „Пътища и мостове“ ЕООД Варна, „Сенстрой“ ЕООД Кърджали, „Джи Пи груп“ АД София и „Инфра Експерт“ ЕООД Варна.

Документите на участниците бяха отворени днес от комисия с председател Валентина Йорданова, директор на дирекция „Устройство на териториите“ в администрацията.

Обществената поръчка е разделена на две позиции – строеж на кръгови кръстовища по ул. „Марица“ на стойност 2,782 млн. лв. без ДДС и изграждане на автоматизирана поливна система около „Арена Шумен за 731 хил.лв.

Две от фирмите, са подали оферти и за двете позиции. Това са „Сенстрой“ и „Джи Пи груп“. „Пътища и мостове“ и „Инфра Експерт“ участват в надпреварата само за строежа на кръстовищата.

Предстои комисията от общината да разгледа документите на участниците в поръчката и да реши дали да ги допусне до отваряне на ценовите предложения.

ШУМ.БГ