Петнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" събра 2 472 000 лв. за периода от 1 декември м.г. до 16 февруари т.г. Кампания 2017/2018 постави във фокуса на "Българската Коледа" грижата за спасения детски живот, съобщиха от "Дондуков" 2.


Над 3000 индивидуални дарители и 420 компании и организации са направили дарения на обща стойност 1 917 000 лв. В полза на кампанията до този момент са изпратени 555 000 кратки съобщения на стойност 1 лв., като дарената сума от тях е общо 555 000 лв.

Предишното издание на "Българската Коледа" събра 2.590 млн. лв. до 17 януари м.г.

Спасеният детски живот се нуждае от продължителна грижа, за да бъдат предотвратени евентуални хронични заболявания и усложненията от тях. Поддържането на здравето на спасените деца изисква усилия за дълъг период от време, дори през целия живот, като в повечето случаи това е сериозно предизвикателство както за лекарите, така и за техните семейства, съобщават от президентството.

До този момент са постъпили 250 заявления за подпомагане на деца. Исканията за подпомагане са основно за: диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията, посочват от президентството.

Молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявления за купуване на медицинска апаратура със средства от кампанията.

Дневник