Шампионът "Лудогорец" приключи редовния сезон в Първа лига с най-убедителната си победа дотук. Тимът от Разград разгорми "Етър" на стадион "Ивайло" във Велико Търново с шест гола. Успехът позволи на "Лудогорец" да върне преднината от три точки пред ЦСКА на върха в класирането.

"Етър" остава предпоследен 13-и с едва 21 точки от 26 изиграни мача.

"Няма как да не съм доволен, когато вкарваме шест гола. Не може обаче всеки ден да реализираш всяко положение. Най-важното е, че днес имаше желание и мотивация в отбора, играхме добре и сме доволни. Победите винаги са ценни, независимо от противника, тъй като борбата за титлата ще бъде до самия край", каза Димитър Димитров след мача.

Треньорът на "Лудогорец" изрази надеждата си, че тимът ще продължи в същия дух и в мачовете от плейофите.


Всичко във Велико Търново беше предрешено след петата минута, в която "Лудогорец" поведе с попадение на Клаудиу Кешеру. Ранният гол свали гарда на домакините и успяха да направят нищо запомнящо се.

Единственият момент, в който виолетовите стигнаха до вратата на Ренан беше при един далечен изстрел на Чавдар Ивайлов.

На почивката резултатът беше 3:0 за шампионите, след като Върджил Мисиджан се разписа два пъти. В 24-ата минута холандецът беше изведен зад защитата от Марселиньо и не сбърка, а в 39-ата минута се разписа още веднъж. Вандерсон върна с пета на Мисиджан и той направи резултата 3:0.

През втората част шампионите не намалиха темпото и това доведе до още три гола. Първо в 58-ата минута Анисе се разписа с хубав удар от 25 метра и подаване на Вандерсон. Четвърт час преди края Кешеру трябваше да бъде сменен, но секунди преди да излезе от терена румънецът се разписа за втори път, стреляйки с левия крак.

Крайното 6:0 оформи Якуб Шверчок, който се разписа в 88-ата минута. Полякът отбеляза първото си попадение след трансфера през зимата в своя пети мач в Първа лига.

Победата е шеста поредна за "Лудогорец" след Нова година. В този период тимът на Димитър Димитров отбеляза 18 гола и получи само три.

Дневник