Община Шумен ще даде за ремонт на улици, тротоари и детски площадки през тази година над 2,5 млн. лв. Сумата е 3 пъти по-голяма от миналогодишната.

За планираните ремонти на пресконференция днес говори зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров. Той показа и списък с улици.

"Ще започнем при първа възможност, когато времето позволи и температурите са над 18 градуса. Смятам, че до май - юни уличните ремонти трябва да са приключили", каза Тодоров.

Аварийните кърпежи на опасните дупки, които общинското строително предприятие започна миналия петък, ще продължат. За тях са предвидени 280 хил. лв. Всички останали дейности ще бъдат възложени с обществени поръчки.

925 хил. лв. ще се дадат за машинно и ръчно преасфалтиране на улици от списъка, по който се започна работа миналата година. Той вече е допълнен и включва 74 улици или части от улици. "Това е примерен списък, може да се допълва, може и да изпаднат неща от него", подчерта Боян Тодоров.
 

Голяма сума - 650 хил. лв., е предвидена за ремонт на тротоарни настилки и бордюри. 400 хил. лв. от тях ще бъдат дадени за полагане на асфалт по тротоарите, а 200 хил. лв. за подмяна на счупени плочки.

За ремонти на детските площадки в общината е заделена сумата от 600 хил. лв., а за пренареждане на павета и ново осветление по ул. "Цар Освободител" - 120 хил. лв.

"Ако се включат и стартиралите проекти по ОП "Региони в растеж", в ремонта на инфраструктурата в Шумен през тази година ще бъдат вложени общо около 10 млн. лв.", заяви строителният зам.-кмет. 

ШУМ.БГ