Геосфера с диаметър 9 метра ще бъде изградена в Градската градина на Шумен. Тя ще стане място за младите хора, които търсят нови запознанства, искат да посвирят на пиано или китара, да прочетат или вземат книга, да слушат концерти на банди, да гледат филм, да имат своето си място.

Това става възможно, след като Общинският младежки съвет в Шумен спечели конкурс на сдружение „BG Бъди активен“ по проект "Място – Доброволчество с въздействие", финансиран от фондация Кока Кола. По него тази година ще бъдат реализирани 10 предложения за облагородяване на места в градове и села в България. 

„Шумен има нужда от такова пространство, което младите хора да припознаят като свое. По нашия проект "Младежка сфера" ще получим финансиране в размер на 10 хил. лв., с които ще изградим и закупим всичко необходимо за геосферата, ще облагородим и мястото около нея“, каза за ШУМ.БГ председателят на Общинския младежки съвет в Шумен Петър Бодуров. Той допълни, че в разговорите с общината са избрали мястото на сградата да е в Градската градина.

Според него, въпреки че има изградени доста детски и спортни площадки в Шумен през последните години, все още нито едно място не се е обособило като средище на младежи, което да служи за обмяна на идеи или просто приятно непринудено място навън, където да се събереш с компания и да излезеш от затворените пространства. Сцената ще е отворена за всеки, който иска да организира събитие, да каже нещо...

ШУМ.БГ