Коко от Шумен, за чието лечение тече кампания вече две години, отново се нуждае от помощта на своите дарители. Необхоими са още 4 000 евро, благодарение на които да бъдат направени множество изследвания, след което да бъде извършена следващата процедура по хелиране в Италия, съобщи майката на детето Наталия Казакова.

Припоняме, че 4-годишното момченце страда от вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм. Благодарение на своите дарители, на детето бяха направени множество процедури, посредством които Коко има значително подобрение. Неговата борба и тази на семейството му обаче продължава. Продължават терапиите във Варна, както и процедурите в Италия.

Благодарение на терапиите там Коко трябва да се изчисти от тежките метали в организма си, след което ще се премине към вливане на стволови клетки в Турция.

В дарителската сметка на Коко има събрана сума, но става дума за средства, които родителите не могат да използват, тъй като парите са обвързани с DMS и се събират за лечението в Турция. Тези процедури обаче трябва да бъдат направени едва след като организмът на момченцето се изчисти от тежките метали чрез хелиране в Италия.

Поради това, всеки който желае да помогне на Коко и на родителите му да съберат необходимата сума за следващото хелиране, предвидено за 20 май, може да използва специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma.

До момента събраната сума чрез HelpKarma е 7 121 евро, които са използвани за процедурите в Италия.

“Благодарим на всички хора, които ни помагат. До момента вече сме направили 3 ходения до Италия и вливки по хелиране на металите. Коки се подобрява много. Вече разбира и говори по-добре. Постигнахме изключителен напредък и благодаря на всички за помощта, защото без нея нямаше да сме стигнали до тук”, каза майката на момченцето Наталия Казакова.

Който желае да помогне на Коко и семейството му, може да го направи като последва този линк 

ШУМ.БГ