Окото на пострадалия на дербито "Левски" - ЦСКА полицай ще бъде спасено, казаха днес от болница "Царица Йоанна - ИСУЛ". Снощи 24-годишната жена, която работи в жандармерията от половин година, е била оперирана.

Общото ѝ състояние е стабилно. "Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции", заяви по "Нова телевизия" началникът на Очната клиника в ИСУЛ доц. д-р Борислав Кючуков.

Пострадалата жена ще остане под лекарско наблюдение няколко дни. От полицията задържаха над 40 души в опит да установят кой точно от феновете е хвърлил бомбичката.

По Би Ти Ви главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че пострадалите полицаи са били от резерва и са се намирали във входа за автомобили под един от секторите на стадиона, което говори, че бомбичката не е попаднала при тях случайно, а те са били целта. Според него става въпрос за хулигански подбуди. В отговор на въпрос Маринов обяви, че няма начин полицията да предотврати внасянето на взривни вещества.

Дневник