"Катар еъруейз" стана спонсор на полуфиналиста в Шампионската лига "Рома". Двете страни не съобщиха параметрите по договора, който беше подписан в понеделник.

Според близък до сделката източник на "Ройтерс" логото на авиокомпанията ще стои върху екипите на италианския отбор в следващите три сезона срещу 40 милиона евро.

"Рома" обяви, че това е най-голямата сделка в историята на клуба и една от най-големите, подписвани някога от италиански клуб. Катарските авиолинии са седмият различен спонсор на екипите в 90-годишната история на "римските вълци".

"Щастливи сме да обявим началото на това историческо партньорство между "Рома" и "Катар еъруейз" - две големи марки с глобални амбиции", заяви президентът на "Рома" Джим Палота след подписването на договора, който е до лятото на 2021 г.

"Със строежа на новия стадион, който ще започне по-късно тази година, и с отбор, който достигна до полуфиналите на Шампионската лига за пръв път от 34 години, сега е вълнуващо време да бъдеш фен на "Рома", каза още Палота.

"Катар еъруейз" се активизираха на италианския пазар в последните месеци. През септември катарците купиха 40% от нискотарифната авиокомпания "Меридиана" и я сляха с "Еър Италия" в началото на тази година.

Дневник