Община Шумен избира измежду 3 вида казани за смет за своето предприятие "Чистота".

Да вземат поръчката се борят "Комуналтехмаш 97 M" AД от Бургас, "Идеа Сервиз" ЕООД София и „Панов“ ЕООД от Варна. Офертите на фирмите бяха отворени днес от комисия с председател Валентина Йорданова, директор на дирекция „Устройство на териториите“ в общината.

И трите фирми са изпълнили условието за предоставяне на мостри на казаните си. Те вече са на сметището в "Дивдядово". „Предстои при разглеждането на техническите параметри да им направим обследване“, обясни днес Валентина Йорданова. После ще бъдат отворени и ценовите оферти.

За нужните 725 казана за смет са предвидени 478 500 лв. с ДДС. Изискването е да са с вместимост 1100 литра, да са метални, с метални капак и педал, с възможност за ръчно и крачно отваряне.

Веднага след закупуването на казаните, ОП "Чистота" ще започне сметосъбирането на северната част на Шумен и кварталите "Мътница" и "Макак". Предприятието вече купи 3 нови вариопреси. В момента се търсят също мотомиячка, мотометачка, комбиниран багер и два самосвала.

Припомняме, че при първата обществена поръчка за закупуване на кофи за смет се яви само една фирма. Нейните контейнери обаче не удовлетвориха изискванията на общината и тя не сключи договор с благоевградската фирма.

ШУМ.БГ