Звездата на "Барселона" Лионел Меси не иска бившият му съотборник Неймар да преминава в "Реал" (Мадрид). Напоследък все по-упорито се говори, че европейският клубен шампион ще опита да привлече бразилския нападател, който в момента играе в ПСЖ.

Неймар беше купен от парижани през миналото лято за рекордните 222 милиона евро, но според някои информации "Реал" е готов да даде за него 260 милиона евро.

"Ще бъде ужасно, ако той премине в "Реал", защото той значи много за всички хора в "Барселона". Ней ни помогна да спечелим Шампионската лига и испанското първенство, но ако отиде в Мадрид, това ще бъде тежък удар за всички в клуба, а и за феновете", каза Меси в интервю за Tyc Sport.

Аржентинският нападател говори и за постоянните сравнения кой е по-добър – той или Кристиано Роналдо. Меси обясни, че не се интересува от подобни теми.

"Не се интересувам от тези спорове, а започвам всеки сезон с желанието да подобрявам играта си, да спечеля всичко и се раздавам максимално във всеки мач за отбора. Нищо няма да се промени за мен, ако ме окичат със званието "Най-добрия в историята", коментира Меси. Запитан какво още иска да постигне в кариерата си, Меси е категоричен, че ще преследва световната титла с Аржентина на шампионата в Русия другия месец.

Дневник