След като при два поредни търга община Шумен не успя да продаде земята и гаражите зад зала "Арена Шумен", предстои да бъде направен трети опит.

Цената на имота обаче вече е намалена с 1/3 - от 5,832 млн. лв. на 3,851 млн. лв. без ДДС.

"Надявам се при този опит да успеем да намерим купувач. Не само защото ще влязат средства в бюджета на общината, но и за да придобие добър вид районът зад новата зала", каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова.

28-те декара са отредени за жилищно строителство. Парцелите пък са два - по-малък /4 674 кв. м, с постройка в северния ъгъл на бившето военно поделение/ и по-голям /с площ от 23 321 кв. м, в който са включени старите гаражи и складове/. Първият ще се пусне с начална тръжна цена от 701 100 лв. без ДДС, а вторият - с 3 150 000 лв. без ДДС.  

Ако цената и сега се види висока на инвеститорите, общината ще мисли за разделяне на парцелите на по-малки части, преди да ги обяви пак за продан. Тази процедура обаче е свързана с разходи, които кметството не иска да прави. Администрацията се въздържа да събаря сама грозните гаражи, защото и това ще струва немалко средства.

ШУМ.БГ