Кметът на Шумен Любомир Христов инспектира днес работата по проекта  „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на Шумен".  Проектът е на стойност 7 178 080 лв. и включва дейности в кв. „Тракия“, ул. „Тича“, градинката до ДКЦ-I, кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. „Симеон Велики“  и северния тротоар на ул. „Съединение“ от Пенсионерски клуб №7 до Съдебната палата.

Кметът първо инспектира ул. „Тича“, където софийската фирма „Виа Конструкт Груп“ ЕООД привършва ремонта за 2,031 млн. лв.

Пред блок 16, където с разрешение на МРРБ е снижен тротоарът и са направени места за паркиране на автомобили, градоначалникът не хареса това, че няма рампа за детски колички. Строителите обещаха да бъдат направени пред всеки вход, за да не се налага майките да вървят по платното. Кметът пък се ангажира общината да даде пейки, които да бъдат поставени пред блоковете.

"На всички оператори - "Енерго Про", ВиК, е казано, че 5 години нямат право нищо да правят по тези улици. Дърветата ще засадим есента, тъй като, ако го направим сега, ще изсъхнат", каза Христов.

В градинката до новата поликлиника той не хареса това, че детската площадка е само с една пързалка, както и това, че някои плочки не са поставени добре. Строителите обещаха да оправят плочките и да монтират още една люлка и везна.

Стана ясно още, че на мястото на съборената вече баничарница, южно от градинката, както и на част от двора на бившето кафе "Чакъла", ще бъде изграден паркинг.

"Съгласихме се с много неща, които ни бяха наложени. Проектът беше вече подготвен и имаше опасност да изтървем сроковете за кандидатстване. И на мен не ми харесва, че по "Съединение" е заложен само единия тротоар, но така беше написан проектът", коментира Христов.

Крайният срок за работа по обектите е 4 януари 2019-та.

ШУМ.БГ