Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Сърбия днес и утре по покана на своя сръбски колега президента Александър Вучич.

Европейската перспектива на Сърбия, насърчаването на икономическото развитие и подобряването на достъпа до здравеопазване и образование в районите, в които живее българското национално малцинство, теми от дневния ред на двустранните отношения – развитието на инвестиционното сътрудничество, икономическия обмен и туризма, подобряването на транспортната и енергийна свързаност в Югоизточна Европа, както и регионалното сътрудничество на Балканите, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещите на българския държавен глава в Сърбия, съобщиха от "Дондуков" 2.

Днес Радев и Вучич ще се срещнат на четири очи, а утре двамата ще се срещнат с представители на българското национално малцинство в Димитровград и ще посетят гимназията "Св. св. Кирил и Методий".

Държавният глава ще има срещи и с министър-председателя Ана Бърнабич и с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович.

Дневник