ЦСКА се нуждаеше от 120 минути и дузпи, за да се класира драматично за втория квалификационен кръг в Лига Европа. Изпълнения на наказателни удари решиха съдбата на червените, които се справиха с латвийския "Рига" с 5:3. Българският тим загуби гостуването си на "Рига" с 0:1 и заради равенство в общия резултат играха продължения и дузпи, но се оказаха с по-здрави нерви.

Кристиян Малинов, Бодуров, Жеферсон, Едвин Джеси и Кирил Десподов бяха точни от 11-те метра, докато Дарко Лемаич изпълни пръв за "Рига" и стреля над вратата.

Подобно и на първия двубой в София, треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро избра стартов състав без типичен централен нападател. Този път обаче червените започнаха с Кирил Десподов, който беше излекуван от контузия. Той беше на мястото на Рафаел Енрике, а атаката поведе Тиаго Родригес.

В началните минути "Рига" опита да осъществи домакински натиск, но така и не застраши сериозно Черниаускас. Латвийците разчитаха на центрирания и пробиви по фланга, но нямахе голям успех.

ЦСКА опита да действа на контраатака, имайки гол предимство от първата среща. Футболистите на Ел Маестро залагаха на извеждащи подавания към Кирил Десподов и два пъти младият нападател се освободи, но не успя да отправи навреме завършващ удар.

Малко преди почивката ЦСКА допусна гол, без реално да бъде застрашен през първите 45 минути. Куракинс центрира от корнер, а в наказателното поле Черномордийс се оказа непокрит и засече топката с глава. Вратарят на червените Черниаускас не се намеси убедително и позволи на топката да влезе в мрежата му.

През второто полувреме и двата отбора действаха доста по-грубо, като качеството на играта намаля, а за сметка на това зачестиха нарушенията.

Футоболистите на Нестор Ел Маестро действаха прибързано и след 70-ата минута играта им по-скоро беше хаотична. Треньорът на ЦСКА опита да промени нещата с пускането на Рафаел Енрике и Едвин Джеси.

Ситуацията за червените обаче стана още по-тежка, след като четвърт час преди края на редовното време Тиаго Родригес получи втори жълт картон. Той спря атака на "Рига" и беше изгонен.

Въпреки това в последната минута ЦСКА можеше да стигне до гол и да се класира напред, получавайки дузпа. Десподов спечели 11-метров наказателен удар, след като защитата на "Рига" го изпусна, а вратарят, който излезе да го пресрещне, извърши нарушение.

Потърпевшият застана зад топката, но ударът му в долния ляв ъгъл на Озолс беше избит от вратаря.

Двубоят влезе в продължения, в които обаче футболът беше малко. Въпреки че бяха с човек повече латвийците действаха много премерено и не се впускаха в излишни рискове.

След грубо влизане пък контузия получи Рафаел Енрике. Бразилецът, който влезе като резерва не успя да продължи и на неговото място се появи новото попълнение Бикел. В началото на второто продължение той беше фаулиран в средата на терена, заради което Стефан Панич от "Рига" получи червен картон.

До края червените натиснаха, но вратарят на "Рига" Роберт Озолс се справи с два опасни удара.

Дневник