Кметът на Дбрецен д-р Ласло Пап изрази благодарността си към ръководството на Община Шумен за грижата, с която се съхранява спомена за унгарските революционери. Това стана по време на посещението на нашата делегация в Унгария, която бе сред официалните гости на традиционния Международен карнавал на цветята в Дебрецен, съобщиха от общинския пресцентър.

Покана от името на кмета Любомир Христов към колегата си д-р Ласло Пати да посети Шумен по време на празника на града ни отправи заместник-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова, която заедно с председателя на постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет Валентина Тодорова представяха общината. 

Кметът на побратимения унгарски град е приел поканата да посети Шумен и къщата музей на Лайош Кошут, като е изразил убеждението си, че връзките между Шумен и Дебрецен ще продължат многогодишната си традиция и ще укрепват и в бъдеще.

Шуменската делегация бе част от гостите на 13 държави, поканени за Карнавала на цветята.

Всяка от държавите участваше с група в парада, който на 20 август премина през града с 11 богато украсени платформи с живи цветя, съпроводени от седем километрово дефиле на музиканти, танцьори и певци. Шумен се представи с мажоретният състав на Спортен клуб „Ритмик“  и УСШ „Хан Крум“. Танцьорите на Мариола Спасова и Снежана Иванова представиха свои изпълнения на осем различни сцени в Дебрецен и участваха в празничния концерт-спектакъл при закриване на карнавала.

ШУМ.БГ