Двайсетина доброволци от Шумен започнаха днес изграждането на младежка геосфера. 9-метровият купол се издига пред Безистена, а не на първоначално обявеното място в Градската градина.

В работата се включиха доброволци от Общинския младежки съвет в Шумен, Градския ученически парламент и младежката организация на БЧК.

Геосферата ще бъде завършена до 2 седмици и ще бъде официално открита на 15-ти септември с концерт. Целта е тя да се превърне в любимо място за младите хора.

"Мястото тук, за което получихме одобрение от общината, е компромисно, но все пак се радваме, че проектът успя да се реализира. Благодаря на всички, които ни помогнаха, както и на доброволците ни", каза за ШУМ.БГ председателят на Общинския младежки съвет в Шумен Петър Бодуров.

Той добави, че от община Шумен са поели ангажимент до откриването да подсигурят осветление и видеонаблюдение на пространството около Безистена.

Геосферата се реализира по идея на Общинския младежки съвет в Шумен, който спечели конкурс на сдружение „BG Бъди активен“ по проект "Място – Доброволчество с въздействие". Финансирането в размер на 10 000 лв. е осигурено от Кока Кола.

ШУМ.БГ