Помагач на телефонни измамници е задържан от полицейски служители в Нови пазар. 42-годишният М.Н е задържан за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Малко след 13,00 часа на 8 септември 68-годишна жена от Нови пазар получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за полицай, и я помолил да съдейства за залавяне на телефонни измамници. Според указанията тя трябвало да събере всички налични пари и да ги остави до контейнер за смет, за да задържат измамника в момента на вземането им. Жената събрала около 3000 лева, но заявила, че ще ги остави не до контейнера, а до врата на жилищен блок в центъра на града. Оставила парите, но малко след това се усъмнила, и звъннала в полицията. Жената междувременно прибрала оставените пари.

Полицаите веднага предприели акция и малко по-късно до вратата на жилищния блок задържали мъжа, който дошъл за парите. Пред униформените М.К. обяснил, че няколко дни преди това му била предложена работа от жена, с която се запознал чрез Фейсбук. Тя му предложила да работи за нейния шеф, който имал фирма за недвижими имоти. Мъжът се съгласил. На следващия ден му се обадил мъж и му предложил да ходи по адреси, за да получава документи. Така дошла и поръчката на 8 септември.

Работата по образувания заявителски материал продължава, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ