Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна днес със старши треньора на женския хандбален клуб „Днепрянка“ Михаил Милославский от побратимения на Шумен украински град Херсон. На нея присъстваха състезателки на отбора от Херсон и Светлозар Начев, президент на местния хандбален тим „Шумен 98“, съобщиха от пресцентъра на общината.

По време на разговора Михаил Милославский поздравил кмета Любомир Христов от името на градоначалника на Херсон с пожеланието връзките между двата побратимени града да се активизират. Любомир Христов благодарил за отправените пожелания и подарил на хандбалния специалист плакет на „Арена Шумен“ и значки с изображението на залата за всички състезателки.

Хандбалната школа в побратимения град Херсон е една от най-добрите школи в Украйна, а старши треньорът на „Днепрянка“ Михаил Милославский е сред най-успешните треньори. Признат е за заслужил деятел на спорта в страната.

През 90-те години Михаил Милославский е работил и в Шумен и е помогнал за развитието на детско-юношеската школа в града. Сравнявайки Шумен тогава и днес Милославский отбелязал, че е открил много голяма промяна и че днес наистина прилича на европейски град.

Женският хандбален отбор „Днепрянка“ гостува в Шумен за две контролни срещи с местния тим Шумен 98, които ще се изиграят в зала „Арена Шумен“. Първият мач е днес, от 18.30 часа, а вторият е утре на обяд – от 12.00 часа. Входът за зрителите и за двете приятелски срещи е свободен,  добавиха от общината.

ШУМ.БГ