80-годишна жена от Шумен е измамена от непознат по телефона и през терасата на жилището си хвърлила 9 320 лева, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Около 15,30 часа в сряда на стационарния телефон на бабата позвънила непозната жена. Плачейки обяснила, че е дъщеря й, че е в болница и са нужни пари за лечение.

Пенсионерката казала, че няма дъщеря и затворила телефона.

Последвало обаждане от непознат мъж, който излъгал, че е полицай. Успял да я убеди, че се провежда акция, че номерът й бил в списък на измамници, и трябвало да хвърли през терасата всички пари, които има, за да ги задържат. Възрастната жена сложила в найлонова торбичка 9 320 лева и я спуснала през терасата на третия етаж на блока си в кв. "Херсон". По-късно разбрала, че е измамена. 

От полицията отново призоваваха хората да не се доверяват на непознати, които ги търсят по телефона и им искат пари под една или друга форма.

"Полицията никога не иска съдействие от граждани по телефон и няма практика, в която да убеждава хората да предоставят по какъвто и да е начин парични средства. Ако някой ви каже по телефона, че е полицай настоявайте да ви се представи лично. Изискайте служебна карта или знак. Ако откаже или започне да ви отговаря уклончиво бъдете сигурни, че се касае за телефонна измама", казаха от полицейския пресцентър.

ШУМ.БГ