Директорът на Агенцията по горите Георги Гогов ще подаде оставка. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов, цитиран от "Нова телевизия". Медиата посочва, че това се случило след нейно разследване за злоупотреби при поставянето на оградата по границата с Румъния, за да не се допусне разпространението на африканска чума по свинете.

Земеделският министър уточнил, че нямат данни за конфликт на интереси, но въпреки това е взето решение за рокадата.

Телевизията посочва, че представители на дърводобивния бранш твърдят, че при изграждането на оградата срещу дивите свине са участвали подставени лица и са сключени неизгодни сделки, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението.

По-късно, в съобщение от министерството, бе посочено, че въпреки, че не е открит конфликт на интереси, сигналите за това са изпратени и до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Заболяването вече бе регистрирано на територията на България, като бяха избити свине в домашни ферми, бяха въведени и мерки против разпространението на болестта.

Дневник