Излизаш на терена, играеш цяло полувреме и изведнъж решаваш да прекратиш кариерата си без видима причина... Така разказана, историята на състезателя по американски футбол Вонтей Дейвис изглежда като част от сценарий от Холивуд.

30-годишният играч на "Бъфало билс" изненада всички с начина, по който приключи кариерата си в Националната футболна лига (НФЛ). На почивката на мача с "Лос Анджелис чарджърс" Дейвис е заявил пред треньора си Шон Макдермот, че няма да влезе отново в игра.

"За мен и семейството ми е много по-важно да се оттегля здрав, отколкото да прегърна манталитета на боец и да се откажа твърде късно, куцайки", написа в изявление в "Туитър" вече бившият състезател.

В него той обясни, че мисълта за отказване е дошла спонтанно. Дейвис допълни, че е взел решението, защото се чувства физически изчерпан.

"Не си представях отказването ми от НФЛ по този начин. Досега правех с тялото си това, за което беше програмирано - да бъда подготвен за деня на мача. Преживях многобройни операции и преминах през различни контузии в кариерата ми".

"Психически винаги очаквам да се представям на най-високо ниво, но физически знаех, че днес това не е възможно. Имах откровен момент със себе си. Когато бях на терена, не го почувствах правилно и казах на треньорите, че не съм себе си", заяви Дейвис.

Решението му обаче не срещна одобрението на някои от съотборниците му. "Никога не съм виждал нещо подобно и нямам какво да кажа за Вонтей. Ще му отдам малко повече уважение, отколкото той ни показа днес с напускането си по средата на играта", Лоренцо Алекзандър.

 Дневник