Петър Петров, който преди дни уби четирима свои роднини в Каспичан, днес поиска да не бъде освобождаван.

"Там не мога да се върна", каза в залата на Шуменския окръжен съд 64-годишният подсъдим в отговор на въпросите на съдия Нели Батанова, каква мярка за неотклонение да му бъде наложена и дали иска да бъде пуснат.

Малко преди това служебният защитник на Петров заяви, че при днешния си разговор с него е стигнал до убеждението, че той е неадекватен, и че най-доброто за него би било да остане в ареста. Убиецът също така споделил с адвоката си, че ако се върне в Каспичан, ще бъде убит от хората.

В съдебната зала Петър Петров бе конвоиран с охрана от трима служители. Ръцете и краката му бяха оковани с вериги.

По-късно прокурор Румен Рачев обясни, че обвиняемият признава изцяло вината си, но не е дал смислено обяснение, защо е извършил деянието.

Припомняме, че тази сряда в дома им на ул. „Раковски“ 3 в Каспичан бяха намерени убити 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.

Същия ден бе задържан живеещият на горния етаж в същата къща Петър Петров - син на брата на убития Георги.

Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство по член 116, ал. 1, т. 4, 6 и 9, във връзка с член 115 от НК. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Петър Петров вече е осъждан за опит за убийство. През 1989-та в Смолян той опитал да убие домоуправителя на кооперацията, в която живеел. Присъдата му била условна и вече е реабилитиран.

ШУМ.БГ