Кристиано Роналдо нарече фалшиви новини обвиненията от американка, че през 2009 г. е била изнасилена от португалския футболист. Нападателят на "Ювентус" нарави видеообръщение, коментирайки за пръв път обвиненията.

"Има хора, които искат да промотират себе си и да станат известни, като намесват моето име. Вече започнах да считам за нормално, защото не се случва за пръв път", обясни Роналдо.

В обвиненията на американката Катрин Майорга се твърди, че Роналдо я е насилил през 2009 г. в хотелска стая в Лас Вегас. По-късно, след като е подала жалба в полицията, американката е сключила извънсъдебно споразумение с португалеца, за което е получила 375 хиляди долара.

Адвокатите на футболиста вече обявиха, че ще съдят "Шпигел", който публикува новината. "Материалът е едно неприемливо съобщаване на подозрения в областта на неприкосновеността на личния живот. Аз ще защитя клиента си", каза адвокатът на португалеца Кристиан Шерц.

Той добави, че ще потърси обезщетение от "Шпигел" за "морални щети в размер, съответстващ на тежестта на нарушението, което вероятно е едно от най-сериозните нарушения на личните права през последните години".

Заместник-главният редактор на изданието списанието Алфред Вайнцирл отговори, че многократно въпроси са били изпращани до екипа на футболиста. "Изпратихме писмени въпроси, на които нямаше отговори".

Дневник