Отличие в категорията за обществено строителство получи община Шумен на Осмото издание на престижните награди LUXURY Property AWARDS 2018. Наградата е за новата многофункционална спортна зала „Арена Шумен“, определена от международното жури като пример за впечатляваща архитектура и функционалност, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Оттам уточниха още, че наградите са се състояли късно снощи в балната зала на хотел Premier BW – София, а на церемонията са присъствали зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров и зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова.

Отличието получи инж. Боян Тодоров, който припомни, че без отпуснатите от правителството средства, изграждането на това съоръжение не би било възможно. Той благодари на творческия екип, който проектира сградата; на строителите, които реализираха проекта; на журито, което го оцени толкова високо, и на организаторите, които поканиха общината и по предложение на медии и специалисти включиха Шумен в престижните номинации, съобщиха още от пресцентъра на общината, като уточниха, че наградата на Шумен е връчена от председателя на журито Клифърд Джон Портлок – един от водещите строителни индустриалци в Англия, който има зад гърба си множество престижни строителни проекти.

ШУМ.БГ