В София вече има над 110 електромобила за споделено ползване, след като предлагащата услугата компания получи още 50 електрически коли "Фолксваген И-ъп!". Плановете са до края на следващата година броят на предлаганите автомобили да е над 350.

Услугата "Спарк" се предлага в София от 11 месеца, като в началото електромобилите бяха 25. За момента регистрирани потребители са над 20 хиляди. Изпълнителният директор на "Спарк" Стефан Спасов уточни, че плановете за следващата година включват също изграждането на зарядна инфраструктура и разширяване на зоните, където могат да се вземат и оставят колите.

За ползването на услугата е нужно да се инсталира приложение за смартфон и да се направи регистрация. Сред предимствата на колите "Спарк" са, че могат да бъдат оставени навсякъде, където има синя и зелена зона, плюс на още няколко ключови места като молове, големи магазини и бизнес зони. Оттам се и взимат. Заплащането е на база време, като в зависимост от трафика ползването може да излезе по-евтино, отколкото такси.

Dnevnik.bg