Звездите на смесените бойни изкуства (ММА) Хабиб Нурмагомедов и Конър Макрегър бяха отстранени временно от Спортната комисия на щата Невада заради инцидентите след края на двубоя им за световната титла в лека категория на UFC.

Наказанието им влиза в сила на 15 октомври и ще продължи до изясняване на случая. На 24 октомври Нурмагомедов и Макгрегър ще бъдат изслушани от комисията, която след това ще реши дали да възстанови състезателните им права, или да удължи санкцията.

Очаква се 30-годишният руснак и 30-годишният ирландец да получат и големи глоби, за което намекна президентът на UFC Дейна Уайт. Дори да получи наказание обаче, Нурмагомедов няма да бъде лишен от световната си титла, каза Уайт в сряда.

Нурмагомедов спечели категорична победа срещу Макгрегър, но след това се поддаде на провокациите от лагера на съперника и предизвика меле в публиката. В същото време трима души от щаба на руснака нападнаха ирландеца, който все още се свестяваше от мача.

Впоследствие двамата бойци бяха изведени с полицейски ескорт от залата, а церемонията по връчването на пояса и традиционните речи не се състояха.

Дневник