За трети път администрацията прави предложение до местния парламент паркингът до Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ да стане платен.

Идеята е той да премине под управление на общинското предприятие „ Общински жилища и имоти“, което пък възнамерява да го ремонтира и да му сложи бариера. Докладна записка с предложението ще бъде разгледана на заседанието на съветниците през октомври.

Вече два пъти Общинският съвет отхвърля това предложение – първият на сесията си през юли, след това и на заседанието си през септември. По време на последната сесия кметът  Любомир Христов опита да убеди съветниците, че ако паркингът стане платен, то ще се въведе ред в центъра на града и за всеки ще има място, където да спре колата си. Тогава към докладната записка бе приложена и жалба от живущите в блока на ул. „Ал.Стамболийски“ 1, които заявяват, чете не могат паркират пред жилищата си, заради многото автомобили спрели до библиотеката.

Тези аргументи не повлияха на съветниците и 16 гласуваха „за“ патен паркинг, 7 „против“, 8 „въздържал се“, с което го оставиха безплатен. На първото разглеждане на предложението през юли 13 от съветниците бяха  „за“, 12 се въздържаха.

ШУМ.БГ