Индивидуална титла от Големия шлем при юношите е целта на Адриан Андреев за 2019 г. Българският тенисист говори при завръщането си от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където спечели сребърен медал на двойки и завърши четвърти на сингъл.

Тази година той спечели титлата от юношеския US Open на двойки, сребърен медал поединично от европейското първенство до 18 години и един от най-престижните турнири за малдежи - "Трофео Бонфилио" в Милано. 17-годишният българин в момента заема четвъртото място в световната ранглиста при юношите.

"Най-важното е да се развиваш игрово и тактически и да не мислиш много за успехите. Каквито и резултати да имаш - без значение добри или лоши, просто трябва да продължаваш да се развиваш и да си мотивиран да постигнеш нещо голямо", каза Андреев на пресконференция в София.

"Най-важното е, че се развивам. Топ 100 е огромна цел, ако говорим за ранглиста в бъдеще. Иначе се надявам да спечеля титла от Големия шлем догодина и да започна да играя добре на фючърсите (бел. ред. - най-ниската категория турнири при мъжете)", допълни той.

Българинът заяви, че е можел да се представи по-добре в индивидуалния турнир в Буенос Айрес, но не се е чувствал перфектно физически. Той се отказа в средата на втория сет в мача за третото място, след което записа победа в полуфиналите на двойки, която му гарантира медал.

"Има нещо такова (че решението беше тактическо). Виждах, че с тези проблеми няма как да победя в този мач. Затова беше по-добре да се опитам да се възстановя за двойките", обясни Андреев.

Следващият престижен турнир, в който българският тенисист ще участва, е финалният мастърс при юношите. Състезанието ще се проведе в китайския гранд Чънду от 22 до 28 октомври. "Травмата (в кръста) ще се възстанови, не е проблем. Ще съм готов за Китай. Имам няколко дни да се възстановя", каза той.

Дневник