Байерн" (Мюнхен) взе две поредни победи за пръв път от септември, след като надигра с 2:0 АЕК като гост в Шампионската лига. Баварците, които през уикенда надиграха "Волсфбург" в Бундеслигата, показаха признаци че навлизат в по-добра форма.

Футболистите на Нико Ковач не успяха да спечелят предходните си четири срещи (две загуби и две равенства), но след паузата за националните отбори вече са с две поредни победи.

Точни за успеха на "Байерн" на олимпийския стадион в Атина бяха Хави Мартинес и Роберт Левандовски. Попаденията паднаха в рамките на 120 секунди, като испанецът откри в 61-ата минута, а Левандовски се разписа в 63-ата.

 "Байерн" вече има седем точки в група Е, а АЕК остава на дъното след третата си поредна загуба. Другите два тима в групата са "Аякс" и "Бенфика", които играят по-късно.

През първото полувреме гостите от Германия бяха по-активни, но така и не успяха да намерят път към вратата Василиос Баркас. След почивката баварците заиграха по-агресивно, атакувайки с повече играчи и това даде резултат.

След разбъркване и малка доза късмет Хави Мартинес откри с акробативен удар от въздуха в 61-ата минута. Само две минути по-късно след скоростна атака Серж Гнабри изведе Рафиня отляво, а центрирането на защитника беше засечено от Левандовски – 0:2.

В следващия си мач на 7 ноември "Байерн" приема АЕК на "Алианц арена" в Мюнхен.

В друг ранен мач в Шампионската лига от група Н "Йънг бойс" и "Валенсия" завършиха 1:1. "Прилепите" откриха на стадиона в Берн след 26 минути с гол на Миши Бачуай.

Швейцарците стигнаха до точката в началото на втората част, когато Гийом Оро се разписа от дузпа.

Дневник