Група крадци влиза в магазин. Собственикът им казва да се върнат по-късно, когато ще има повече пари. И те го правят. Звучи като шега, но за собственика на белгийски магазин за електронни цигари това било страшната действителност, разказва Би Би Си.

Шестима крадци влезли в магазина на Дидие в покрайнините на Шарлероа през деня, за да го ограбят. Продавачът казал на групата да се върне в края на деня, когато щял да може да им даде повече пари. В крайна сметка обаче престъпниците били арестувани.

"Прилича на комедия. Казват им най-лошите крадци в Белгия", разказва продавачът пред Би Би Си. За 14 дълги минути тий опитал да се сприятели с крадците. "Не им дадох нищо, но им казах, че ако се върнат по-късно, ще имам 2-3 хиляди евро". Групата повярвала и си тръгнала. "Когато викнах полицията, не вярвах, че ще се върнат", казва мъжът.

Но малко по-късно, към пет и половина следобед, час преди магазинът да затвори, крадците отново дошли. Дидие видял един от тях на вратата и му казал, че все още не е дошъл краят на работния ден.

Когато мъжете се върнали за трети път, в шест и половина, полицията била зад магазина, готова да ги хване. Били арестувани петима души, включително и непълнолетен.

Дневник