Ако Красимир Костов обяви кандидатурата си за кмет на Шумен без тя да е одобрена от БСП или стане кандидат на друга политическа сила, то той ще бъде изключен от партията. Това каза на пресконференция в хотел Контеса в Шумен днес зам.-председателят на Националния съвет на БСП  Кирил Добрев.

„Ако Краси Костов се кандидатира за кмет извън БСП, ще бъде изключен. Това е. Ако се кандидатира от БСП и конференцията го избере и го подкрепи, жив и здрав да е“, каза Добрев, като направи уговорката, че преди това Костов трябва да участва активно в подготовката на европейския вот.

„Има време до местните избори. Емоциите са свързани с тях. Имаме време да си направим сериозен анализ, за да имаме успех на тях. Преди местния избор обаче никой не си дава сметката, че имаме изключително важен избор за Европейски парламент. Основната ми цел е предстоящите евроизбори.

За ръководството на БСП „Случаят Шумен“ е абсолютно приключен. Извършена е проверка, тя е излязла със своите констатации и елемент от мерките за партийно укрепване е и моето посещение тази вечер“, каза Добрев.

На въпрос кое е легитимното на БСП-Шумен той каза, че работи само с него.

„Минаха времената, когато някой отгоре идваше и си общуваше само с този, с който му е кеф. Аз днес общувам с легитимното ръководство – с общинския председател, с областния председател и с водача на листата. Това за мен е БСП в Шумен“, каза зам.-председателят на НС на БСП. 

ШУМ.БГ