Конкурс за детска рисунка на тема “Коледа и Нова година” обяви за втора поредна година Община Шумен. Отличените с първа награда рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички от името на кмета на община Шумен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В конкурса могат да участват пет и шестгодишни деца от детските градини и ученици до осми клас от шуменските училища. Те са определени в три възрастови групи - първа 5-6 г., втора - от І до ІV клас и трета - от V до VІІІ клас.

С изпратените рисунки ще бъде подредена изложба във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен. Крайният срок за представянето им е 7 декември. Авторите трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат и телефон за контакт и да изпратят творбите на адрес: 9700 Шумен, бул. „Славянски” 17, Деловодство, стая 204, за конкурса „Коледа и Нова година”.

Жури от шуменски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени готови картички, уточняват от общинския пресцентър.

ШУМ.БГ