Английската Висша лига и "Найки" обявиха продължаването на дългогодишното си сътрудничество. Американската компания за спортни стоки ще продължи да доставя топките в шампионата до сезон 2024-25.

Двете страни си сътрудничат от 2000 г., като досегашният договор изтичаше в края на сезона.

"Продължаването на сделката заздравява една от най-дългогодишните партньорства във футбола. Сезон след сезон "Найки" доставя иновация в представянето на терена. От увеличена видимост до намален брой панели, еволюцията на технологията на топката оказва огромно влияние върху играта", пише в сайта на "Найки".

"Найки" ще продължи съвместната си работа с Висшата лига по провеждането инициативи, които включват местни проекти и програмата Premier League Players’ Kit Scheme. Тя има за цел да привлече вниманието на младежите към активния начин на живот с доставянето на екипи в училищата и клубовете в Англия и Уелс.

"Найки" е невероятен партньор за Висшата лига и чрез историческите иновации върши страхотна работа с доставката на висококачествени футболни топки вече близо 20 години. Доволни сме, че сътрудничеството беше продължено до 2024-25", каза директорът на Висшата лига Ричард Скъдамор.

dnevnik.bg